Search icon

POLSKIE ZRZESZENIE PRODUCENTÓW BYDŁA MIĘSNEGO

Dane

Nazwa: POLSKIE ZRZESZENIE PRODUCENTÓW BYDŁA MIĘSNEGO
Krótka nazwa: POLSKIE ZRZESZENIE PRODUCENTÓW BYDŁA MIĘSNEGO
Data rejestracji: 10 maj 2005 (20 lat temu) (Firmy założone w maj 2005)
Forma prawna: ROLNICZE ZRZESZENIE BRANŻOWE
Status: CZYNNY
KRS: 0000233381
NIP: 9521967784
REGON: 14012672900000
Kod pocztowy: 00-389 (Firmy w Masovian, Warsaw, 00-389)
Miasto: Warsaw
Voivodeship: Masovian
Adres: SMULIKOWSKIEGO, 4, WARSZAWA, 00-389, WARSZAWA, POLSKA

Dane podatkowe

NIP: 9521967784
Data rejestracji: 20 maj 2005
Status: Czynny

Konta bankowe

Numer konta Nazwa banku Adres banku
02109018700000000144547344 SANPL 8 Oddział w Warszawie pl. Zbawiciela 2 00-642 Warszawa POLSKA
18109018700000000133132775 SANPL 8 Oddział w Warszawie pl. Zbawiciela 2 00-642 Warszawa POLSKA
35109018700000000144547623 SANPL 8 Oddział w Warszawie pl. Zbawiciela 2 00-642 Warszawa POLSKA
57109018700000000144547518 SANPL 8 Oddział w Warszawie pl. Zbawiciela 2 00-642 Warszawa POLSKA
58109018700000000144547500 SANPL 8 Oddział w Warszawie pl. Zbawiciela 2 00-642 Warszawa POLSKA
64109018700000000144547586 SANPL 8 Oddział w Warszawie pl. Zbawiciela 2 00-642 Warszawa POLSKA
68109018700000000144547320 SANPL 8 Oddział w Warszawie pl. Zbawiciela 2 00-642 Warszawa POLSKA
73109018700000000144547618 SANPL 8 Oddział w Warszawie pl. Zbawiciela 2 00-642 Warszawa POLSKA
77109018700000000144547352 SANPL 8 Oddział w Warszawie pl. Zbawiciela 2 00-642 Warszawa POLSKA
77109018700000000144547546 SANPL 8 Oddział w Warszawie pl. Zbawiciela 2 00-642 Warszawa POLSKA

Działania

Przedmiot Przewazajacej Dzialalnosci (1)

#7120A BADANIA I ANALIZY ZWIĄZANE Z JAKOŚCIĄ ŻYWNOŚCI

Przedmiot Pozostalej Dzialalnosci (9)

#5814Z WYDAWANIE CZASOPISM I POZOSTAŁYCH PERIODYKÓW
#5819Z POZOSTAŁA DZIAŁALNOŚĆ WYDAWNICZA
#7120B POZOSTAŁE BADANIA I ANALIZY TECHNICZNE
#7211Z BADANIA NAUKOWE I PRACE ROZWOJOWE W DZIEDZINIE BIOTECHNOLOGII
#7219Z BADANIA NAUKOWE I PRACE ROZWOJOWE W DZIEDZINIE POZOSTAŁYCH NAUK PRZYRODNICZYCH I TECHNICZNYCH
#7311Z DZIAŁALNOŚĆ AGENCJI REKLAMOWYCH
#7490Z POZOSTAŁA DZIAŁALNOŚĆ PROFESJONALNA, NAUKOWA I TECHNICZNA, GDZIE INDZIEJ NIESKLASYFIKOWANA
#7740Z DZIERŻAWA WŁASNOŚCI INTELEKTUALNEJ I PODOBNYCH PRODUKTÓW, Z WYŁĄCZENIEM PRAC CHRONIONYCH PRAWEM AUTORSKIM
#8560Z KREOWANIE I WSPIERANIE PROGRAMÓW INFORMACYJNYCH I EDUKACYJNYCH, PROPAGUJĄCYCH W RÓŻNYCH KRĘGACH SPOŁECZNYCH IDEĘ WSPARCIA RODZIN, KTÓRYCH CZŁONKOWIE WYKAZUJĄ ZABURZENIA PSYCHICZNE, PSYCHOLOGICZNE I NEUROLOGICZNE O RÓŻNYM PODŁOŻU, ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM MIESZKAŃCÓW OŚRODKÓW WIEJSKICH.

Beneficjenci

Imię Funkcja
JÓZEF PIOTR WOJEWÓDZKI Beneficjent
WIESŁAW PILCH Beneficjent
TOMASZ RASIŃSKI zgłaszający - członek zarządu
JACEK PISULA Beneficjent
TOMASZ RASIŃSKI Beneficjent
JERZY WIERZBICKI zgłaszający - członek zarządu

Osoby będące członkami organu nadzorczego

Imię Funkcja Mianowany w dniu Zrezygnował w dniu
ROBERT KOZIAK Członek Organu Nadzoru 2005-05-10 2015-08-14
JAN WOCIAL Członek Organu Nadzoru 2005-05-10 2014-07-09
STANISŁAW CHYBICKI Członek Organu Nadzoru 2005-05-10 2011-12-16
ALICJA WOŹNIAK Członek Organu Nadzoru 2011-12-16 2015-08-14
JAN WOCIAL Członek Organu Nadzoru 2015-08-14 Brak danych
BEATA JAGACIAK MICHALSKA Członek Organu Nadzoru 2015-08-14 2019-10-10
PIOTR ZAREMBA Członek Organu Nadzoru 2019-10-10 Brak danych
PAWEŁ DOLIŃSKI Członek Organu Nadzoru 2014-07-09 Brak danych

Osoby z uprawnieniami

Imię Funkcja Inne uprawnienia
JÓZEF PIOTR WOJEWÓDZKI Beneficjent OSOBA ZAJMUJĄCA WYŻSZE STANOWISKO KIEROWNICZE – CZŁONEK ZARZĄDU
WIESŁAW PILCH Beneficjent OSOBA ZAJMUJĄCA WYŻSZE STANOWISKO KIEROWNICZE – CZŁONEK ZARZĄDU
JACEK PISULA Beneficjent OSOBA ZAJMUJĄCA WYŻSZE STANOWISKO KIEROWNICZE – WICEPREZES ZARZĄDU
TOMASZ RASIŃSKI Beneficjent OSOBA ZAJMUJĄCA WYŻSZE STANOWISKO KIEROWNICZE – WICEPREZES

Osoby będące członkami organu uprawnionego do reprezentowania organizacji

ORGAN REPREZENTACJIZARZĄD STOWARZYSZENIA

Sposób reprezentacjiDO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ W IMIENIU I NA RZECZ ZRZESZENIA UPRAWNIENI SĄ: A) PREZES ZARZĄDU SAMODZIELNIE - JEŻELI NIE POWOŁANO CZŁONKÓW ZARZĄDU B) JEŻELI POWOŁANO CZŁONKÓW ZARZĄDU - PREZES Z CZŁONKIEM ZARZĄDU LUB DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU DZIAŁAJĄCYCH ŁĄCZNIE C) PROKURENT DZIAŁAJĄCY ŁĄCZNIE Z CZŁONKIEM ZARZĄDU LUB PREZESEM PEŁNOMOCNICY USTANOWIENI DO DOKONYWANIA CZYNNOŚCI OKREŚLONEGO RODZAJU LUB POSZCZEGÓLNYCH CZYNNOŚCI W GRANICACH UDZIELONYCH IM PEŁNOMOCNICTW UDZIELANYCH PRZEZ ZARZĄD, SPORZĄDZONYCH W FORMIE PISEMNEJ ZWYKŁEJ, O ILE PRZEPIS SZCZEGÓLNY NIE WYMAGA INNEJ FORMY.

Imię Funkcja Mianowany w dniu Zrezygnował w dniu
ŁUKASZ CHMIELEWSKI CZŁONEK ZARZĄDU 2022-10-07 Brak danych
JACEK PISULA WICEPREZES ZARZĄDU 2005-05-10 Brak danych
JERZY WIERZBICKI PREZES ZARZĄDU 2005-05-10 Brak danych
JAN WOCIAL CZŁONEK ZARZĄDU 2014-07-09 2015-08-14
TOMASZ RASIŃSKI WICEPREZES 2015-08-14 Brak danych
JÓZEF PIOTR WOJEWÓDZKI CZŁONEK ZARZĄDU 2015-08-14 2022-10-07
ANDRZEJ ZBIGNIEW PAŹDZIOR WICEPREZES ZARZĄDU 2005-05-10 2015-08-14
WIESŁAW PILCH CZŁONEK ZARZĄDU 2018-08-17 Brak danych
MACIEJ GRZEGORZ KOZŁOWSKI CZŁONEK ZARZĄDU 2014-07-09 2018-08-17

Raporty finansowe

Rok Data rozpoczęcia Data zakończenia Data złożenia Typ
2022 2022-01-01 2022-12-31 2023-06-10 SprFinOp

Rachunek zysków i strat

Rachunek zysków i strat Kwoty na koniec bieżącego roku podatkowego
A. Przychody netto ze sprzedaży i zrównane z nimi, w tym: 2434509.52
        I. Przychody netto ze sprzedaży produktów 2297009.52
        II. Zmiana stanu produktów (zwiększenie – wartość dodatnia, zmniejszenie – wartość ujemna) 0
        III. Koszt wytworzenia produktów na własne potrzeby jednostki 137500
B. Koszty działalności operacyjnej 2464200.16
        I. Amortyzacja 2354200.16
        II. Zużycie materiałów i energii 0
        III. Usługi obce 110000
C. Zysk (strata) ze sprzedaży (A–B) -29690.64
D. Pozostałe przychody operacyjne 137784.42
E. Pozostałe koszty operacyjne 2219
F. Zysk (strata) z działalności operacyjnej (C+D–E) 135565.42
G. Przychody finansowe 166442.81
H. Koszty finansowe -60568.03
I. Zysk (strata) brutto (F+G–H) 6818.83
J. Podatek dochodowy 6545.28
K. Pozostałe obowiązkowe zmniejszenia zysku (zwiększenia straty) 1310.6
L. Zysk (strata) netto (I–J–K) 363.21

Bilans

Bilans Kwoty na koniec bieżącego roku podatkowego
Pasywa razem 2860272.79
        A. Kapitał (fundusz) własny 808533.02
                I. Kapitał (fundusz) podstawowy 489498.69
                II. Kapitał (fundusz) zapasowy, w tym: 378381.42
                III. Kapitał (fundusz) z aktualizacji wyceny, w tym: 0
                IV. Pozostałe kapitały (fundusze) rezerwowe, w tym: -59347.09
        B. Zobowiązania i rezerwy na zobowiązania 2051739.77
                I. Rezerwy na zobowiązania 0
                II. Zobowiązania długoterminowe 0
                III. Zobowiązania krótkoterminowe 1106450.59
                IV. Rozliczenia międzyokresowe 945289.18
Aktywa razem 2860272.79
        A. Aktywa trwałe 0
                I. Wartości niematerialne i prawne 0
                II. Rzeczowe aktywa trwałe 0
                III. Należności długoterminowe 0
                IV. Inwestycje długoterminowe 0
                V. Długoterminowe rozliczenia międzyokresowe 0
        B. Aktywa obrotowe 2860272.79
                I. Zapasy 0
                II. Należności krótkoterminowe 646345.34
                III. Inwestycje krótkoterminowe 404222.61
                IV. Krótkoterminowe rozliczenia międzyokresowe 1809704.84
        C. Należne wpłaty na kapitał (fundusz) podstawowy 0

Dane historyczne

Adres historyczny

Data rozpoczęcia Data końcowa Wartość
2005-05-10 2011-04-18 PIERWSZA POPRZECZNA, 3, WARSZAWA, 04-602, WARSZAWA, POLSKA
2011-04-18 2014-06-03 KRUCZKOWSKIEGO, 3, WARSZAWA, 00-380, WARSZAWA, POLSKA

Fundusze Europejskie

Tytuł projektu Wartość projektu Dofinansowanie z UE Program Działanie Fundusz perspektywa Link
"Kucharz Doskonały". Dziedzictwo kulinarne w pracy nauczycieli szkół gastronomicznych 2 231 782,03 zł 1 897 014,73 zł Program Operacyjny Kapitał Ludzki 3.4. Otwartość systemu edukacji w kontekście uczenia się przez całe życie Europejski Fundusz Społeczny 2007 - 2013 https://mapadotacji.gov.pl/projekty/692734/
Kulinarna przyjemność w sercu Polski 638 038,40 zł 542 332,64 zł Program Operacyjny Kapitał Ludzki 8.1. Rozwój pracowników i przedsiębiorstw w regionie Europejski Fundusz Społeczny 2007 - 2013 https://mapadotacji.gov.pl/projekty/669574/
Kulinarna przyjemność z Warmii i Mazur 599 484,40 zł 509 561,74 zł Program Operacyjny Kapitał Ludzki 8.1. Rozwój pracowników i przedsiębiorstw w regionie Europejski Fundusz Społeczny 2007 - 2013 https://mapadotacji.gov.pl/projekty/658320/
Zarządzania Badaniami Sektora Produkcji Żywności 1 820 915,18 zł 1 547 777,90 zł Program Operacyjny Kapitał Ludzki 4.2. Rozwój kwalifikacji kadr systemu B+R i wzrost świadomości roli nauki w rozwoju gospodarczym Europejski Fundusz Społeczny 2007 - 2013 https://mapadotacji.gov.pl/projekty/687307/
Przyszłość Rozwojowa Żywności 1 702 431,20 zł 1 447 066,52 zł Program Operacyjny Kapitał Ludzki 4.2. Rozwój kwalifikacji kadr systemu B+R i wzrost świadomości roli nauki w rozwoju gospodarczym Europejski Fundusz Społeczny 2007 - 2013 https://mapadotacji.gov.pl/projekty/687309/
Wsparcie rozwoju inicjatywy rozwoju klastrowej na obszarze woj. warmińsko-mazurskiego w branży produkcyjnej mięsa wołowego w celu podniesienia innowacyjności przedsiębiorstw, wymiany wiedzy i technologii oraz podnoszenia ich konkurencyjności 752 785,03 zł 564 588,76 zł Zintegrowany Program Operacyjny Rozwoju Regionalnego 2.6. Regionalne Strategie Innowacyjne i transfer wiedzy Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego 2004 - 2006 https://mapadotacji.gov.pl/projekty/574049/
Nauczyciel Obróbki Mięsa w Szkole XXI wieku 1 378 416,12 zł 1 171 653,70 zł Program Operacyjny Kapitał Ludzki 3.4. Otwartość systemu edukacji w kontekście uczenia się przez całe życie Europejski Fundusz Społeczny 2007 - 2013 https://mapadotacji.gov.pl/projekty/666272/

Data ostatniej aktualizacji: 21 lis 2024

Źródła: Portal Rejestrów Sądowyc